www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

==================================================
A háború első szabálya
==================================================


A terrorizmus elleni háború elveszett ha nem tudjuk az ellenséget beazonosítani.

Egy újabb érdekes cikket kaptam (BALI UPDATE #322 - 18 November 2002). Ismét csak a leglényegesebb dolgokat fordítottam, (bocsánat a spongya fogalmazásért, angolul tudóknak a teljes cikk itt »

A háború első szabálya

Az Egyesült Államok és a fejlett világ országait figyelmeztetni kellene, hogy a háború sarkalatos szabálya, hogy lássuk a frontvonalakat, el tudjuk dönteni kik vannak velünk, kik ellenünk, és ki az ellenség.

A terrorizmus elleni háborúban eldönteni ezeket nehéz, hiszen nincsenek tiszta harcvonalak. És talán egy kicsit többre van szükség mint a jelenleg érvényben levő utazási figyelmeztetések Indonézia és Thaiföld ellen.

A butaságtól és egyszerű gondolkodástól bűzlik ha egyesek egyszerűen "rólunk" és "róluk" beszélnek. Amikor a terror lecsaphat Földünk bármely szegletén, önhatalmúlag óriási területekről - mely országokban áldozatok milliói élnek - kijelenteni hogy nem biztonságos, ez egy strucc bölcsességét fedi fel amely az aknamező közepén ügyesen homokba dugja a fejét.

Az Egyesült Államok biztonsági figyelmeztetése fényében - melyet a napokban bocsájtottak ki Washington és New York városokra - Malajzia, Thaiföld és Indonézia állampolgárai halasszák el utazásukat az Egyesült Államokba, vonják vissza az állampolgáraikat akik jelenleg ott dolgoznak, csukják be a nagykövetségeiket és minden üzleti érdekeltésüket számolják fel?


Elég volt OBL mosolyából

Ha a terroristák célja az volt, hogy a világ gazdaságát térdre kényszerítsék, és félelemmel töltsék el az embereket - nos akkor óriási sikereket értek el. A légitársaságok a pénzügyi csőd szélén, a nemzetközi kereskedelem vesztésben, Indonéz és ázsiai gyerekek biztonsági veszélynek tekintetnek, és nem utazhatnak más országokba tanulni, nyugat országai az említett országokra félelemmel és gyűlölettel gondolnak.

Nem vitás, a visszataszító barlanglakók akik azt gondolják hogy istennel közvetlen kapcsolatuk van, nem imádkozhattak látványosabb eredményekért. Hogyan, még a legvadabb álmaikban gondolhatták volna hogy a nyugat ilyen gyorsan morzsolódik szét a terror első csapásai alatt? A nyugat nem lépett fel tettlegesen a félelem és az idegengyűlölet ellen.

(...)

Elszigeteltség és a félelem elterjedése a barlanglakó terroristák legjobb barátai.

Az utolsó dolog amire szükségünk van, hogy az ő játékszabályaik szerint játsszunk.

-----Original Message-----
From: balinews-owner@balidiscovery.com
[mailto:balinews-owner@balidiscovery.com] On Behalf Of Bali Update
Sent: 18 Nopember 2002 13:18
To: balinews@balidiscovery.com
Subject: BALI UPDATE #322

2002 október 12 éjjel 23:30 (2002 október 19.)

Adjuk a világot a terroristáknak? (2002 november 13.)


Magyarország, 2002 November 19.

« vissza