www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Kátyúkérdés!

Hol volt, hol nem volt, egy ország, ahol az emberek a benzinbe építve fizették az útkarbantartást. Mert az autós kérem az fizessen, hiszen használja.

Eddig a dolog rendben is van. Ja, és van a súlyadó, hiszen az autós használja az utat. Ez is rendben.

Majd a befizetett pénzekből épült autópályát az állam eladja, majd visszavásárolja. Na, eeeez, ez már necces.

Mindezek után a napokban lesz egy polgári engedetlenségi mozgalom, mely dudálással szeretné az illetékeseket figyelmeztetni, hogy a kátyúk közé néha utat is építhetnének...

Ugyanis a kátyúhelyzet elviselhetetlen. Télen a havat nem takarítják el, nyáron pedig csúcsforgalmi időszakokban építik az utakat. Én egy fejlődő országban éltem egy darabig, de ott is a főútvonalakat éjszaka tartották karban, mert nappal ugye használják az autósok!

Nos, a dolog pikantériája a ma reggeli híradásokban hangzott el. Vagyis pontosan két hír.

Az első az, hogy büntetésre számíthatnak azok az autósok akik dudálnak. Mert a KRESZ szerint a dudát csak akkor használhatja az autós, ha vészhelyzetet jelez, külterületen előz, stb. Nos, kedves autóstársaim, amikor kátyút kerülgettek, az bizony nem vészhelyzet! Az csak azt jelenti hogy az autód értéke csökken.

Egyébként az is mondd valamit hogy az autó értékének meghatározásakor figyelembe veszik ha magyarországon futott, vagy mondjuk Nyugat-Európában. Ez már maga egy bizonyíték arra, hogy milyen pocsék állapotban vannak az útjaink...

A második hírt maga a Fővárosi Közterületfenntartó Vállalat adta ki. Megpróbálom visszaidézni (majdnem) pontosan):

A fővárosi burkolt úthálózat 4.800(?) km-es hosszából 1.xxx km-t gondoz az FKV. Ezeken az utakon a felmért 58.000 kátyúból a többséget már kijavították, összesen 2.800 maradt hátra. Naponta 14-16 brigád foltozza az utakat, átlagban naponta 600 kátyút javítanak ki. A fagyások okozta károk teljes kijavítása a nyár közepére várható.

Izgis. Tehát először is. Már csak 2.800 kátyú van hátra. (kérdés: de mind a 2.800 azon az úton amin én járok nap mint nap???). Napi 600, akkor a hét végére készen lesznek munka hősei barátaink. Tehát: a hét végére már nyár közepe lesz! Hurrá!

Vagy csak egyszerűen hülyének néznek megint minket? Lehet.
Mi pedig birka módjára ismét tűrjük hogy ez így maradjon. Végül is, megérdemeljük... Mert gondolom dudálni is alig fog egy pár ember. És ha a rendőr megállítja, és megbünteti, akkor fizet mint a katonatiszt, és kész. Szomorú...

Egy pár link a témáról:

A hónap kátyúja - szavazás - Népszabadság Online

Dudáljon, ha kátyúba hajtott! - Blikk

 

Magyarország, 2004 április 21.

<< vissza