www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Adófizető állampolgár lettem #2

Közel egy éve írtam furcsákat arról, hogy hogyan fizetek adót azzal, hogy autóval meglátogatom a szüleimet. A cikk itt »

Egyértelműen kiderül, hogy ha egy Budapest - Kecskemét oda-vissza utat nyomok, akkor fizetek 55% adót minden költségemből (benzin, pályadíj).

És akkor most jönnek a hírek. A miniszternek feje hull, ha nem sikerül visszavásárolnia a pályát, és bevonni a matricás rendszerbe. Kemény... De ellent mond minden üzleti gondolkodásnak. Egy tárgyalás előtt ez egyből az alábbit hozza ki a másik félből: ár x 2

Naná! Bolondok is lennének nem ezt tenni!

És ilyen emberek vezetik kicsiny országunkat. Akik ezzel a hozzáállással az üzleti életben egy nap alatt elhasalnának. Mi pedig rájuk bízzuk magunkat, és az adóforintjainkat! Csúfos bizonyítvány róluk (és rólunk is)...

Mit lehet ehhez hozzátenni? Nem is tudom. Mondjuk azt, hogy ha a válalkozások egyenlő eséllyel élhetnek itt Magyarországon, akkor én is szeretnék valamit megvenni az államtól (ami egyébkénbt az adófizetők pénzéből már részben megépült), majd garanciát kapni arra, hogy ha nem profitábilis, akkor kipótolják, és a végén vastag haszonnal visszavásárolják tőlem.

Miért kell ahhoz franciának lenni, hogy valaki milliárdokat keressen? Én is, énis, énis!

 

Magyarország, 2004 február 18.

<< vissza