www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Adófizető állampolgár lettem

Tegnap néztem a TV-t. Két év elvonás után még tobzódom a "jóban", és falom a híreket, a műsorokat, élvezem hogy magyarul beszélnek a képernyőn.A Heti Hetes-t figyelve felkaptam a fejem egy mondatra, amit a Verebes István mondott:

"Amerikában az számít igazi hazafinak aki a legtöbb adót fizeti."

Akkor én igazi hazafi vagyok, mert sok adót fizetek!

Ezen a hétvégén is meglátogattam a szüleimet. Autóval jöttem, az M5-öst használtam oda-vissza, és leautóztam 500 kilométert. Ez alatt az autóm 7 liter gázolajat fogyasztott 100 kilométerenként, vagyis összesen 35 litert amiért fizettem kb 7.500 forintot.

Ebből a gázolaj maga volt olyan 1800 forint és az adók mindösszesen 5.700 forint (jóindulatú becslésem szerint). Ezak között az adók között az állam olyan pénzt is kapott ami az utakra költődik, de én igazi hazafi létemre fizetős autópályán nyomultam.

Azon az autópályán amit az állam bácsi az én pénzemen (is, mert a tied is benne van) épített, amikor eladták egy magáncégnek, akkor már készen volt Kecskemétig az egyik oldal, a másik oldalból hiányzott olyan 30 km. Vagyis 60%-ban készen állt, az útalapból megfinanszírozva. Odaadtam a pénzemet (nem mintha dönthettem volna akkor is), abból építettek egy autópályát, és most fizetek érte, de nem is akármennyit, 2.220 Ft-be került egy irányba! Mivel sík területen (kemény meló, meg kellett oldani a viaduktok és a hegyi autópályák helyett a síkban tartást) megépítve Európa legdrágább autópályája készült kis hazánkban (olyan 25 forint per kilométer), ezért a befektetőnek ennyi nem volt elég. Kialkudta, hogy ha nem nyereséges (szemét autósok, ennyi pénzért nem hajlandók a pályán autózni, hanem inkább mellékutakon mennek, ahol akár 1 literrel is többet fogyaszt az autójuk - veszteség 220Ft - ahelyett hogy fizetnének ennek a 10x-esét.), akkor az állam kipótolja a hiányt. Újabb laza 7 milliárd a költségvetésből. Ez autónként, évi olyan 1.400 Ft (becsültem egy nagyot).

Na mindegy. Szóval 2x2.220 Ft = 4.440 Ft. Ebben ha jól gondolom van 888 Ft adó.

Összesen ezen a hétvégén erre az utazásra elköltöttem cca 12.000 forintot. Ebből az állam kapott olyan 6.600 forintot, vagyis az 55%-át.

És most mondja valaki hogy nem vagyok igazi hazafi! Te mikor fizettél ennyi adót utoljára csak mert látni akartad a szüleidet?

Magyarország, 2003 február 17.

<< vissza