www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Benzinkutak

Két évet kis hazánktól távol töltöttem. Sok minden változott, de egy nem. A benzinkutaknál még mindig megpróbálják átverni az embert. Idegesítő nem?

Nem is régen, egy Shell kútnál itattam meg a szekeret. Laza ezer forinttal akartak megvágni. Nem 10 vagy 20 forinttal, ezerrel! Számlát nem kértem, de a blokkot igen. Erre a csaj valami fecnit adott a kezembe, amelyen ott volt hogy hány pontot írtak fel a kártyámra. Jól van, ez is kell, de hol a blokk, amin szerepel mennyi ment az autómba?Azt nem nyomtat a gép - mondta ő. Aha. Gyors számolás, és kiderült, egy ezressel átnyomott. Visszamentem, és elkértem a pénzt. Egy kicsit csodálkozott, de visszadta. Ha tényleg tévedett volna, nem ment volna ilyen könnyen az tuti. Egyértelmű átverés.

A trükk sokféle lehet. A pontszerző kártya, vagy a hitelkártya sok kis papírja között pillanatok alatt el lehet a gyanútlan autóst keverni. De az sem ritka, hogy a kutas tankolja az autódat, és ránéz a pénztárosra, aki hirtelen egy pár literrel többet nyom a cekkre (vagy a kutas kevesebbet rak bele, de neked a kért mennyiséget számlázzák). De a shop-ban vásárolva és egyben tankolva, sok ember nem figyel arra, hogy a végösszeg stimmeljen, ugyanis a két vásárlás két blokkra kerül, és kézzel szorozzák ki a végét. Az tuti hogy "kicsivel" több lesz végösszeg mint amit vásárolsz.
Az Index fórumon sokkal több trükköt is elmeséltek már átvert autósok. A hiányzó ötszázas esete ami kimarad a visszaadott pénzből, a húszezressel fizetve hirtelen csak tízből kap vissza az ember, a drágább üzemanyag kerül a verdába,

Ez a dolog engem zavar. Mit kéne tenni?
Nem tudom. De egy egyszerű javaslatom van. Ha elküldöd nekem hogy hogyan próbáltak meg átvágni, mennyivel, mi volt a neve a kutasnak, és hogyan lehetne elkerülni ugyanezt másoknak, akkor ide felrakom. Írdd meg részletesen, és máris megy fel! A részletek fontosak, hiszen anélkül csak rágalmazás a dolog.

Egy pár jótanács azonban segíthet:

- Ne engedd hogy a kutas tankoljon. Ha mégis, akkor várdd meg mennyit rak bele.
- A kasszánál MINDIG kérj számlát!
- A blokk kötelező. Ha nem kapsz, akkor biztosan átvágtak. De ha panaszkodásodra mégis adnak valamit, akkor nézd meg a dátumot, az üzemeanyag típusát, minden részletet, hiszen valószínűleg egy régi blokkot kaptál.
- Ha a pénztárgép kijelzőjét nem látod, szinte tuti hogy jön az átvágás is, egy pár tétel még "ráugrik" a számlára. De blokkot ekkor sem kapsz...
- Olajat ellenőrízd magad, és ha kell, töltsd be magadnak, saját kézzel felnyitott palackból. Ugyanez vonatkozik a szélvédőmosóra, minden ilyen cuccra.
- A visszajárót számold meg! Ha nem stimmel, akkor a reklamálás helyett egyszerűen kérdd a panaszkönyvet, és egy gyors kasszazárást. Valamint a biztonsági kamera is segíthet.
- SOHA ne hagyd annyiban! Ezzel tartozunk egymásnak nem?

Egy pár helyen már írtak a dologról, de semmi hatása. Valamit azért mégiscsak kéne tenni nem?

De olyan tippeket is szívesen fogadok még amivel ezek a trükkök elkerülhetők, örömmel veszem!

Ja, és ezekre a kutakra javaslom ne menjük többet tankolni!

 • SHELL 0133. töltőállomás, 1068 Budapest, Dózsa György út. 120.
  2003.04.22. 15:58 perc Kezelő: 1M/S
  1.000 Ft-tal akartak átvágni, egyszerűen nem akartak blokkot adni.
 • Az újpest és angyalföld határán, a Váci úton lévo Shell-ben (új TESCO-val szemben)
  (erről érkezett is egy történet)

   

  Magyarország, 2003 május 4.

  << vissza