www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Ombak Putih

.. azt jelenti Fehér Hullám

Ez a hajó neve amin volt szerencsém két napot eltölteni. Egy kis kirándulást szerveztünk Lombokra, egy pár baráttal és ismerőssel.

Ez itt a hajó az árbócról fotózva. Igen, felmásztam :-)) Itt a bizonyíték:

 

A külföldi közösség Balin nagyon összetartó, mert mindannyian tudjuk - meg tudjuk beszélni a problémákat, egy kicsit másképpen is élünk, szóval jó együtt lenni. Ez egy kicsit "kiszabadulni" a mindennapokból.

Szóval elindultunk. Este futott ki a hajó Benoa kikötőjéből. A tulaj, Anna a barátait hívta meg erre a kis kirándulásra. A cél nem Lombok "turisztikai megtekintése" volt, hanem egy nyugis hétvége.

Szóval igazából nem is jártam Lombok szigetén, csak az egyik kis lakatlan szigeten.

Aki még nem hallott róla, Bali és Lombok között fekszik az un. "Wallace line".

A nevét Alfred Russel Wallace-ről kapta. Ez a vonal választja el az Ázsiai és az Ausztrál kontinenst. Bali állat és növényvilága ázsiai eredetű, Lombok és az onnan kezdődő szigeteké pedig ausztrál. Néhol akár 1000m mély csatorna egy természetes választóvonalként működött évszázadokon keresztül.

Reggelre értünk Lombok mellé. A csapat egyből "kirajzott" a szigetre kagylókat gyűjteni és fürödni. Nekem felüdülés volt hogy nem kellett a vízbe mennem, szóval a hajón maradtam és olvasgattam.

Ezek a halászok suhantak el a hajó orra alatt. Naná hogy felkaptam a gépet! :-)

Este BBQ volt a parton. Ahogyan kell. Körben gyertyák, vacsi után a homokban feküdve kémleltük az eget, és a legénység zenélt.

Hát igen.

Ja, egy pár szép fotó a túráról itt >>

Bali, 2001 december 10.

<< vissza