www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Tangkuban Perahu

Fejjel lefelé fordított hajó. Ez a hely nevének jelentése. Lembang városa közelében van egy nagy vulkán, melynek ez a neve. A legenda szerint egy fiatal fiú (Sangkuriang), akit kiskorában elválasztották szüleitől, felnőtt korában szerelmes lett a saját édesanyjába. De a mama tudta hogy ez az ő fia, szóval visszautasította. Mérgében a srác felrúgott egy nagy hajót (valami mágikus erő segített neki), szóval a hajó felfelé forsulva egy hegyet alkotott. Ez a hely Tangkuban Perahu.

Jáva egy nagy geológia törészóna, 110 vulkánnal, amiből 35 ma is aktív.

Egyébként ez is egy működő vulkán, turistalátványosság. A látogatásunk után egy héttel volt is egy nagyobb földrengés, kisebb kitöréssel zanzásítva, és a kráter egy része sajnos beomlott. Szóval ez a kép már történelem kérem!

A kilátó környékén ezer árus sokezer portékával (naná!). Lehet kapni kobrabőrtől kezdve batik fából készült edényeket, kaját, papucsot, piát, kőfaragványokat, orosz sapkát, bonszájnak álcázott zöldséget cserépben, kénport a vulkánból, kisállatokat, képeslapot, nyakláncot, szóval mindent.

 

 

 

Ez a dolog nagyon tetszett. Ez a batikfa. Először azt hittük valami népművészeti bravúr a sok szép minta, de kiderült az igazság! Csak lecsapják a macsetével a kérget, és kész a minta! Ja, kérem így egyszerű!!!

 

Készítettem is pár szép képet. »

 

 

 

 

 

A környékben óriási teaültetvények. Innen van a híres jávai tea.

 

 

 

 

 

 

 

Bali, 2003 július 22.

« vissza