www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Háború a képernyőn

Ahogyan ígértem, megosztom veletek a "még kívülálló" meglátásait kis hazánkról.

Naponta nézzük a televízióban a háborút, meg azt hogy ki mi ellen tüntet. Kényelmes állapot az otthon védelmében. Amíg a képernyőn van a sok szörnyűség. Ha az otthonunk kényelmét felváltaná a borzalom, akkor másképpen alakulna a vélemény, bármi is legyen az.

Akinek nem kellett testközelből megtapasztalni a terrort, a vakhű hit (és ez lehet a vallás, vagy a pénz is!) pusztító erejét, annak talán kevesebb valós tapasztalata van a véleményalkotásra...

Én egyenesben néztem végig a Bali televízióban, a robbantás utáni képeket, vágatlan változatban. Nem tudom mit mondhatok erről. Bárki tette, hasonló halált és kínokat kívánok annak aki tette. Hogy muzulmán szeparatista tette aki meg akarta ingatni az Indonéz kormányt, vagy az ismert terrorszervezet, mindegy. A vallás és Allah nevében történt. Mindenki vonja le magának azt amit akar.

Egy diktátor, aki terrorral tartja sakkban országa állampolgárait, és háborút indított már, nem is olyan régen. Tel Aviv-ot bombázta hogy ha azok visszalőnek, akkor az összes arab ország egységesen háborúba lép. A háború ellene nem megoldás, elismerem. De ha tényleg ott az a sok sejtett vegyianyag? Ha tényleg bevetik? Akkor mi van?

Amíg nem a szomszéd vagy a családom veszélyeztetett, addig fújj háború. Ha viszont egyszer bomba robbanna itt a közelben, akkor fújj minden arab? Kicsit szélsőséges, de sajnos igaz. Így alakul az emberek véleménye. Azok akik ma utcára mennek, hogy ne legyen háború, azok mennének először az utcára, követelve a hatóságok kemény intézkedéseit ha ez megtörténne. Tessék észhez térni! Az igazság nem egyszerű, talán nincs is. De mi jogon mondok véleményt sokezer kilométer távolságból?

Ha a repülőgép nem a WTC-be csapódott volna, hanem mondjuk Budapest közepén, akkor népirtás lett volna az utcákon. Sajnos. De ha már nem a mi portánkon történik a dolog, akkor nem is baj? Fújj szemét nagyhatalom?

Sajnálok mindenkit aki érintett. Van aki az életével fizet, na ezt nem lehet meg nem történté tenni. Nekem a Bali robbantás "csak" pénzembe került... Azok, akik ott élnek a háborús országban, nekik a jövőjük a tét. Vagy így, vagy McD-ekkel tele országban. Szép kilátások mondhatom...

Nem akarok senkit sem meggyőzni, sem a háború mellett, sem ellene. Nem helyeslek, nem tiltakozom... Csak azt szeretném hogy gondolkozz egy kicsit... Arról hogy mit mondasz, és mi a véleményed. Mert ma már nincs olyan hogy jó vagy rossz. Ez itt a való világ :-(

 

Magyarország, 2003 március 24.

<< vissza