www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
A Resiefieber sztori

Avagy hogyan lehet profin eltolni valamit.

Vártam ezzel a történettel, mert abban reménykedtem hogy a cég helyrehozza a hibát, és nem kényszerülök arra hogy a nyilvánosság elé tárjam a dolgot. Sajnos tévedtem. Nos, így lehet hibát véteni és pökhendiséggel palástolni:

Ez év augusztusában Axel (a volt főnököm Balin) felajánlotta, hogy kifizeti a repjegyem. Be is foglalta a jegyet, majd megkért hogy egyeztessek a Reisefieber-rel. Nagy ügynökség, jó áron volt a jegy (605€), szóval minden rendben.

Az első meglepetés akkor ért, amikor kiderült hogy nem tudják a jegyet telepíteni a reptérre. A kapcsolattartó Mr. Leander Gerlach volt. A neve később lesz fontos. Szóval Európa közepén egy nagy ügynökség nem tudja a jegyet telepíteni. Viszont ha előző nap elrepülök Frankfurtba, akkor át tudom venni a jegyet munkaidőben az irodában. Igaz hogy hét végén volt az indulás... Vagy egy másik lehetőség, gyorspostával elküldi nekem Budapestre. Először 44 € volt az ár, de egy utána következő levélben már 50 €.

Innentől volt gyanús a dolog, mert ezért a pénzért Ázsiába is elviszik a csomagot. Szóval ezen is akart keresni. Mivel volt még közel 10 nap az indulásig (a megfelelő csatlakozás hiánya miatt), ezért arra kértem, hogy küldje el légipostával expressz ajánlva.

Ezek egy kicsit kiakadt, de azt mondta elküldi. 10€-ért. (????)

A levél nem akart megérkezni, egészen az indulás előtti napokig. Felhívtam, és megkértem hogy adja meg az ajánlott levél számát, mert akkor le tudja a Magyar Posta ellenőrízni hogy hol jár, és hozzájutok. Kiderül, hogy Mr. Gerlach nem ajánlva adta fel a levelet, sőt nem is légipostával. Normál levélként. Jaaaa, így nem is fog megérkezni.

Felhívtam ismét, és megkérdeztem hogy ilyenkor mi a teendő.
- Venni kell egy új jegyet, ez elveszett, és nem pótolható - volt a válasz.
- De én nem azt a papírdarabot vettem meg, hanem az utat, és minden társaságnál van lehetőség az elveszett jegy pótlására! - mondtam én.
- 20 éve vagyok a szakmában, engem ne oktasson ki, a jegy elveszett, és most fontos dolgom van - hangzott a válasz, és letette.

Felhívtam a Royal Brunei német képviseletét, és kiderült hogy minden rendben, a jegyet átvehetem a check-in pultnál, 130€-t kell érte fizetnem pluszban.

Újból telefon a Reisefieber-nek, elmeséltem a 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakembernek, hogy mi a tennivaló, ugyanis csak ők jelenthetik be a légitársaságnál az elveszett jegyet...

Ezek után az alábbi levelek érkeztem gyors egymásutánban:

Date: Fri, 06 Jun 2003 12:47:28 +0200
Kedves Mihaly
Megegyeztem a légitársasággal. Kiállítottak egy új jegyet, 130€-t kell fizetnie a frankfurti reptéren.

Date: Fri, 06 Jun 2003 16:38:40 +0200
Sajnálom, Royal Brunei most 150 €-t kér, nem 130€-t,

Date: Fri, 06 Jun 2003 16:59:57 +0200
Sajnálom, Brunei Airlines Sales Department nem adja ki újra a jegyet!
130€-t kérnek a lemondott jegyért, és új jegyet kell vásárolni.

Date: Fri, 06 Jun 2003 17:12:27 +0200
Hallo ismét
Jó híreim vannak!
Royal Brunei hajlandó megállapodni!
130€-t kell fizetnie a reptéren és repülhet!

Erre a levélsorra Axel csak a következőt mondta: Beteges. Ez az ember beteg.

Egyértelmű hogy mivel nem keresett a gyorspostán, ezért kiakadt, és a lehetőségein belül megpróbálta megnehezíteni az életem. Ez minden, csak nem profi viselkedés.

Levelet írtam a Reisefieber tulajdonosának - és röpke 3 hét múlva érkezett csak válasz a levelemre (az extra költségeim megtérítését kértem tőlük):

Sajnáljuk, de mivel hibát nem vétettünk, azért kártérítést fizetni nem áll módunkban.
Aláírás: Evelyn Gerlach

Magyarul ennyi. A főnök fia eltolt valamit, és innentől a dolog megoldva. A dologból számomra egy tanulság: Velük soha nem utazom sehová innentől.

De szomorú hogy ilyen egyszerűen elviszik a dolgot. Hibáztak, és nem ismerik el.

A Reisefieber-nek írt levelem (angol) - és a válaszuk.

Magyarország, 2003 augusztus 23.

<< vissza