www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Nagypéntek és a harangok

Állítólag nagypénteken a harangok Rómába mennek, ezért nincs déli harangszó. Ez a szürrealista furcsa gondolat mintha meghatározta volna az egész napomat.

Autóba ültem, és elindultam hazafelé. Érdekes volt látni, hogy kedves autóstársaim mennyire magukra veszik a telehold hatását, és szeretnék megmutatni, hogy tényleg hatással van az emberekre. Az út olyan volt, mintha mindenki az intenzívre menekülne a locsolkodás helyett.

Amikor hazaértem, anyukámmal átmentünk Mezőberénybe bevásárolni. És itt láttam meg..

Hosszú, világosbarna haja volt, barna bőrdzsekiben lassan és csendben tologatta a bevásárlókocsit. A fekete nadrágja kis, kerek formákat rejtett, megakadt a szemem rajta. Én mindig a hormonokra fogom, de az is lehet hogy igazam van nem?

A tejespulttól visszasandítottam, szerettem volna megnézni magamnak ezt a furcsa valakit, aki csak a mozdulataival, látható tanácstalanságával egy oda nem illő jelenség volt. De elfordult, válogatta a kivis dobozokat. Egy pár joghurttal odébb, nekem még mindig furdalta az oldalam a kíváncsiág. Erősebb volt nálam a vágy, hogy megláthassam az arcát, elkapjak egy pillantást, észrevegyek egy mosolyt, lássam milyen színű a szeme. Hosszú, egyenes haja oldalról az arcába lógott, és mintha megérezte volna, nem engedett utat fürkésző tekintetemnek. Nem sietett, válogatott, nézelődött. Mintha számára az idő nem jelentene semmit, mintha a gyümölcsök és csomagolt élelmiszerek izgalmas világe érdekesebb lenne mint az egész, körülötte levő világ. Láthatóan elmélyült a keresésben, csak erre koncentrált, a világ megszűnt.

Már a sorban álltunk, amikor úgy éreztem, nekem vissza kell mennem, a szemébe kell néznem, meg kell kaparintanom azt a pillantást amitől egésszé válik ez az impresszió. Tudtam hogy nem szabad úgy innen elmenni, hogy csak egy csinos fenék és egy barna bőrkabát marad meg nekem. Kell az az arc, kell nekem!

A tortabevonó buta ürügyével elindultam a sorok között visszafelé. Igen, ott volt! Szembe jött, így lehetőségem volt egy végtelennek tűnő néhány másodpercre a szemébe nézni. Olyan érzés volt mint a filmekben, amikor úgy lelassítják a képet, amikor egy ezredmásodperc kivehető, amikor mind a ketten egymásra néznek. De alig láttam valamit. Érdekes, nem tudtam megfigyelni hogy milyen színű a szeme. Furcsa érzés kerített hatalmába. Mérhetetlen fájdalmat éreztem minden mozdulatában, fájdalmat, amit tagadni akar, nem akarja megmutatni a világnak, de mégis ott van benne. Két mozdulat között belehasít a fájdalom. Talán elvesztett valakit, talán gyászol. Furcsa érzés ilyeneket gondolni valakiről - gondoltam magamban. Talán minden gondolat róla hamis, alap nélküli. De mégsem. Egyszer sem igazította meg a haját, nem flörtölt a mozdulataival, még akaratlanul sem. Csak egyszerűen ott volt. A világ körülötte láthatóan zavarta, és azzal próbálta meg kizárni, hogy lassú mozdulataival elbújt a sok színes csomagolóanyag háttere előtt. De hiába akart láthatatlan lenni, nem sikerült. Nem nézett senkinek a szemébe, nem mosolyodott el, csak úgy volt. Zavartan nyitogatta a pénztárcáját, amikor a sor lassúsága miatt a mellettünk levőben mellénk ért. Kihívóan ránéztem, szerettem volna a gondolataiba látni, megérteni mi fáj ennyire. A kezeire tévedt a tekintetem. Szép karcsú ujjak, ápolt körmök, de piros, igénybe vett bőr. Nagyon piros. A bütyköknél kifehéredett amikor megmarkolta a kocsit hogy odébb tolja. A kocsiban kivi, mandarin, puffasztott rizs. Láthatóan nem a családnak vásárolt be hétvégére. Puritán húsvéti bevásárlás- -gondoltam. Még egy magányos nő is bont egy üveg bort ilyen alkalmakkor, csak elfogy a hosszú hétvégén!

Kiment a boltból. Csendes léptekkel, tudatosan. Odakinn egy biciklire ült, és elkarikázott.

Elment. Soha nem tudom meg ki ő. Mögötte ott maradt valami, a szomorúsága, magánya egy emberekkel teli helyen, a piros, szélfútta keze, meg egy csomó kérdés bennem - róla, neki.

A harangok meg Rómában harangoznak. Talán ők is szomorúak egy kicsit.


Magyarország, 2005 március 25.

<< vissza