www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Mutyi

A szavazás előestéjén vagyunk. Elméletben össznép kuss van a szavazásról, sőt a szavazásra való biztatás is a kampánycsend megsértésének tulajdonítandó. Ezért nem is fogok semmit írni arról hogy mit kéne szavazni (meg különben is, döntse el mindenki maga), nem akarom hogy valaki aki nem akar elmenni, menjen el.

Erről jut eszembe Indonézia. Harmadik világbeli ország. Ott voltam amikor az első szabad választások kampánya, kampánycsendje és a választások voltak. Amikor elindult a kampánycsend időszaka, hirtelen minden - mondom minden - kampányra utaló plakát, festés és minden eltűnt az utcákról. A TV-ben nem ment semmi, a sajtó csupán semleges témákról beszélt. Van még mit tanulnunk jelentem.

Ma reggel (jelzem kampánycsend!) a postaládában találtam egy szórólapot, amely így kezdődik:
Tisztelt Nemzettársaim, Magyarok!
Örvendek....

Ma délután sütire vágytam. Elmentem a közeli süteménylelőhelyre, és vettem magamnak édességet. Amíg elkészítették, olvasgattam a kitett lapokat. Ne feledjük, kampánycsend!

Az egyik lap címlapján semmi más, csak egy bazinagy kép, amin sokan vannak, magyar zászlókat lengetnek. A felirat: Ma este a Hír TV felvételről az István a király c. rockoperát követíti felvételről, Csíkszeredáról.

Hmmm. Egy hírekkel foglalkozó média egész estés közvetítéssel.Érdekes. Az időzítés méginkább. Vajon véletlen?

Ugyanez a lap egy pár oldallal később pedig a szavazáshoz ad jótanácsokat. Eddig teljesen párttalan a dolog. De a jótanácsok között ez is szerepel: "Vigyenek magukkal egy saját golyóstollat is".

Számomra ez azt jelenti, hogy:
"Vigyázz, mert átvernek, vigyél saját tollat, mert eltűnő tintával átvágnak, és hiába szavaztál valakire, majd a másik oldal meghamisítja"

Hmmm. Fenyegetés? Valós vagy hamis?

Felteszem ugyanez a másik oldal részéről is. Hiába a kampánycsend, azért mégis megy tovább a dolog. Nehogy az emberek úgy szavazzanak, ahogyan nekik tetszik, inkább szavazzanak úgy ahogyan kell!

Ennyire nem létezik becsület a politikában? De hiszen ha valaki hazudik, akkor a tisztességgel kampányoló szimpatikusabbá válik! Ez működne, ha a tisztesség és politika nem lennének összeegyezhetetlen fogalmak. Ha mindenki aljas, akkor egyik sem élvez előnyt a korrekt hozzáállással. Ez az egyetlen közös nevező a politika színpadán...

Szomorú. Van aki erre azt mondaná, hogy ilyen a mi kis országunk. Ugyan már! Az amerikai elnökválasztás sem arról szólt hogy ki tudja a gazdaságot helyrerakni, vagy hogy mi lesz a háborúval. Az nyert aki utálja a homokosokat. Az egyszer titkárnő esete. A végén úgyis mindig a nagymellű szőkét veszik fel...

Magyarország, 2004 december 04.

<< vissza