www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
VII. Búvárfotós Bajnokság - versenykiírás
 

VII. Országos Búvárfotós Bajnokság, és válogató verseny.

A Magyar Búvár Szakszövetség, a Tengeri Só Alapítvány támogatásáva,l meghirdeti a VII. Országos Búvárfotós Bajnokságot. Részvétel pályázat útján lehetséges az alábbi kategóriákban:
A: Nagy látószögu felvételek
Búvárral, vagy a nélkül, természetes vízben, 35 mm-es, vagy annál rövidebb fókusztávolságú objektívvel, kisfilmes diapozitív nyersanyagra készült felvételek. A képeken vízfelszín feletti részletek is megjelenhetnek.
B: Hal felvételek
Halakról készült felvételek, portrétól a halrajig, bármilyen objektívvel, természetes vízben, kisfilmes diapozitív nyersanyagra.
C: Makro felvételek
A természetes vizek élovilágáról -- a halak kivételével --, 35 mm-nél hosszabb fókusztávolságú objektívvel, diapozitív nyersanyagra készült közel- és makro felvételek.
D: Búvárélet
A búvárkodással, mint szabadido-, vagy versenysporttal kapcsolatban, a felszínen vagy víz alatt, természetes vízben vagy medencében, bármilyen technikával készült felvételek.
1./ A versenyen való részvétel díjtalan, azon bármely magyar fotós részt vehet. Pályázati anyag beadásával a résztvevo kinyilvánítja, hogy a részvételi feltételeket elfogadja, a képek szerzoi jogával rendelkezik és hozzájárul az elso tíz hely valamelyikén végzett képeinek az eredményhirdetéssel kapcsolatos egyszeri, díjtalan közléséhez a támogató médiákban. Ugyancsak hozzájárul a rendezok által kiválasztott képeinek egyszeri kiállításához, szkennelés után papírra nagyított, vagy nyomtatott formában.
2./ Egy szerzo kategóriánként legfeljebb 7 db képet adhat be. A pályázatból ki vannak zárva azok a felvételek, amelyek a korábbi hat (1972-2001) magyar országos búvárfotós pályázat 1.-3. helyein végeztek.
3./ Az A, B és C kategória felvételeit 5x5 cm-es diakeretben, a D kategória felvételeit rövidebb oldalán legalább 13 cm-es papírra nagyítva, vagy nyomtatva kell beadni.
4./ A diakereteket nézethelyes állásban, a bal alsó sarokban egy piros ponttal kell megjelölni, és letörölhetetlenül ráírni a szerzo jeligéjét, a kategória betujelét, azon belüli sorszámát (pl.B/3), és címét, ha van. A szerzo nevét és elérhetoségét, valamint a képek számát és címét tartalmazó listát jeligés borítékban kell csatolni.
5./ A papírképek hátuljára letörölhetetlenül rá kell írni a szerzo jeligéjét és a kép címét és a kategórián belüli sorszámát (D/1-7.), a szerzo nevét és elérhetoségét jeligés borítékban kell csatolni.
6./ A képek beküldési határideje: 2003. március 26. Cím: Galathea Búvárközpont Kft. 1066 Budapest, Jókai u. 28. (Tel: 311-6485, 269-0606) A pályázatok ezen a címen, nyitvatartási idoben, a határnapon 18 óráig személyesen is leadhatók.
7./ A pályázat egyúttal az MBSZ válogató versenye a 2004. tavaszán Jordániában megrendezésre kerülo CMAS Búvárfotós Világbajnokságra. Az MBSZ Technikai Bizottsága -- Dombovári Tibor mellett -- a verseny A, B és C kategóriáiban összesítve legtöbb pontot elért pályázót nevezi a világversenyre, ha legalább kétcsillagos MBSZ-CMAS búvár. Bármelyikük visszalépése esetén a pontszámban mögöttük végzo szerzi meg e jogosultságot.
8./ A 7 tagú zsuri neves búvárokból, természetfotósokból és fotómuvészekbol áll, a zsuri elnöke Dombovári Tibor fotómuvész. A zsuri a keverten betárazott diaképeknek a közönség nyilvánossága elott, de titkos szavazással ítéli oda a pontokat. A kategóriák gyoztesét és helyezettjeit e pontszámok határozzák meg. A zsuri ítélete végleges és jogi úton megtámadhatatlan.
9./ A rendezok a kategóriák 1.-3. helyezettjeit és az összetett gyoztest díjazzák. A legmagasabb pontszámot elért kép "A verseny legjobb felvétele - Best of Show" címet nyeri el. További különdíjak tárgyalás alatt.
10./ Az A, B és C kategóriás diaképek nyilvános zsurizése és valamennyi kategória eredményhirdetése 2003. április 2.-án, szerdán 18 órától a Tengeri Só rendezvény keretében történik meg. Cím: ELTE TTK-Lágymányos, Budapest XI. Pázmány Péter sétány 1, C. épület fsz. Szabó József (0803 sz.) terem. (Parkoló a Duna felöli oldalon.)
11./ A rendezoktol a képek a 6./ pontban megjelölt helyen 2003. április 15-30 között átvehetok. Az el nem vitt képeket május 15-ig postázzák.
12./ A legjobb képek kiállítására és az ünnepélyes díjkiosztóra a tervek szerint a Tengeri Só, Víz alatti Filmek Fesztiválja 2003. keretében májusban, a budapesti Francia Intézetben kerül sor.

Magyarország, 2003 április 20.

<< vissza