www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Fekete-Fehér, Igen-Nem

Vasárnap szavazott az ország. Vagyis nem szavazott. Pontosabban volt aki szavazott, és volt aki nem. De volt olyan is, aki úgy csinált mintha szavazott volna, de közben mégsem...

Kezdem nem érteni a történetet. De azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Kezdjük ugye a kérdésekkel. Kettő darab volt belőlük. Az egyik a kettős állampolgárságról szólt, a másik a kórházprivatizációról.

Szóval aki a kórházak privatizációjára IGEN-t akart mondani, annak feladata az volt, hogy rakjon egy ikszet a NEM-hez. Aki pedig a kettős állampolgárságra akart IGEN-t mondani, annak - értelemszerűen? - az IGEN-re kellett karcolnia. Érted!?

Ennyi alapból elég arra, hogy az emberek egy része a következőt gondolja: B+JQA, nem megyek el...

Na jó, megvolt. Túl vagyunk az illanótinta hisztin, a plakátokon és bedobott fecniken (jön a tél, sokaknak kell ez gyújtósnak, úgyhogy üzenem, legközelebb szívesen venném ha vastagabb papírra nyomtatnának, jobban ég. De az sem hamvába holt gondolat, hogy egy (tíz?)ezresre tegyenek egy post-it-note-ot, hogy mire szavazzak.:-) .

A nép az eredmények szerint tojt az egészre, nem mentünk el elegen szavazni ahhoz, hogy érvényes legyen. Mi történik most?

A kormány kijelentette, hogy a távol maradás azt jelenti hogy ők győztek. (hoppá, vagyis ha az emberek véleményt sem nyilvánítanak, vagyis nem mondják meg alkalmazottaiknak hogy mit szeretnének, az jó)

Aki kezdeményezte és támogatta a népszavazást, kijelentette, hogy a szavazáson nyertek. (hoppá, egy másik nyertes. Ez jóóóó.)

Mindeközben - szinte függetlenül attól hogy ki mire buzdított, elkezdték szapulni a kormányt, hogy a bukta miattuk van.
(hoppá, most akkor bukta, vagy nem?)

Az esemény fénypontja mindenképpen Hajós András szereplése volt a királyi tv-ben. Egyértelmű véleménynyilvánítás volt a szerepeltetése és a szereplése is.

Na jó, mi egy ilyen ország vagyunk. 1848-ban a forradalmat is félbeszakítottuk egy ebéddel:
- Emberek, Táncsics szabad, az asszony meg agyon fog ütni ha nem megyek haza ebédre (Petőfi az oka mindennek, amióta együtt tintázunk, mindig haza kell mennem időre), szóval este előadás a Nemzetiben, addig idő!!!! (függőleges jobb tenyérre vízszintes bal tenyeret)

Ok, vicc volt, kis mutyi ország vagyunk, de legalább vicces csávók (önelégültség). Valamit sikerült elfelejteni. Azokat akik szenvednek az egészségügyben uralkodó viszonyoktól, valamint azokról akik kívül maradtak az országhatárokon. Szinte hallom a válaszokat a buzdítók (és ellenbuzdítók) részéről:
Jóvammá, egyszerre nem lehet mindent!

Furcsa. Ezek szerint öregszem. December 6-án inkább arról kéne írnom hogy én találkoztam Joulupukki*-val a Napapiiri**-n levő Santa Claus village-ben. Én meg azon dühöngök hogy milyen abszurd a világ, és benne mi. Lehet hogy ez az első jele a szellemi frissességem hanyatlásának? Na mindegy, amíg teljesen meghülyülök (és politikusnak állok) addig még írok ide egy párat. Addig is, kellemes Mikulást (Télapót?) :-)

* Santa Claus - vagyis Mikulás
** Északi sarkkör

Magyarország, 2004 december 06.

<< vissza