www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Budapest - miért nem szeretem?

Autózom a városban úgy, hogy pár hete nem jártam itt.
Észrevétlenül, de elmúlik a nyugodtságom, elkezdek idegesebben vezetni, türelmetlenebb vagyok, nem érzem jól magam. Pedig az autóban kellemes hűvös, süt a nap, kellemes zene szól. De mégis olyan rossz érzés Budapest utcáin közlekedni.

Megpróbáltam kielemezgetni magamban hogy miért érzem ezt.

Utána elkezdtem fotózni, ugyanis ez gyors választ ad. És tényleg. A képek - szerintem - magukért beszélnek.

A Rákóczi úton végéhaladva egy olyan várost látok, amelynek annyi pénze sincs hogy az épületekről leszedjék az évtizedes, elrozsdásodott reklámokat.

A szűk, 100 évvel ezelőtti forgalomra kitalált utcákon a parkolás majdnem lehetetlen, a boltosok szépen kirakják a kukákat, székeket az útra, viszont amikor a szállító megérkezik, akkor nem teszik arrébb. Hiszen elférnek mellette nem? Az esetek többségében igen. De mindenki irritál a lefoglalt parkolóhely, a köcsög áruszállítók, a második sorként parkoló sötét ablakos nagy autó.

A parkolás. Na, szépen vagyunk. Kemény munkával sikerült Bukarest mögé jutni korrupcióban és az utak minőségét illetően. Felteszem rengeteg pénz kerül visszaforgatásra a befolyt parkolási díjakból. Akkor amikor az egységes parkolási rendszert sem sikerült még összepattintani. Ugyan bejelentették hogy nagyon komolyan egységesen lehet sms-ben parkolni, de ennyi. Előrefizetett kártya kétféle, az utca két oldalán más és más rablóautomata, amelynél előre meg kell becsülni hogy mennyi ideig fog az ember parkolni. Hőpapírra nyomott jegyet 5 évig megőrízni, majd pereskedni, igazat bizonyítani amikor egy behajtó cég jelentkezik. De most komolyan, ezért nagyon börtönbe kéne dugni egy pár embert nem?

Budapest, országunk fővárosa. Ma éppen ilyeneket fotóztam:

 

Gyönyörű homlokzat, második világháborús (vagy 56-os?) lövésnyomokkal.

Leszakadás előtti állapotban a troli vezetékei. A mögötte levő homlokzat csak azért van ott, mert a ház rendesen meg lett építve. Ha a felújítások számát vennénk alapul, akkor már régen le kellett volna hogy omoljon. Hol is volt? Ó utca? Mikor lesz a következő? Mikor lesz egy olyan tragédia amely felrázza az ezért felelős emberek együgyű tunyaságát? Vajon börtönbe kerül egy ilyenért bárki is?

Régi reklámfestés. Rommá lőve, szépen szemmagasságban. Legalább 50 éves.

Felteszem hamarabb megvolt mint a főpolgármester. És remélem tovább megmarad.

Magyarország, 2006 július 26.

<< vissza