www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Bicajmatek

Vettem egy bicajt. Nem volt olcsó, de szükségem van egy kis mozgásra!

Mellékesen magyar kérkerekűt vettem, pusztuljon a hanyatló nyugat fejlett gazdasága! :-) Tényleg, ennek már semmi értelme, hiszen egy országban élünk, vagyis innentől a keleti piactól kell félteni a gazdaságunkat. Na mindegy.

Mondjuk azt, hogy Csepel bicaj, de Shimano váltóval. (Akkor most magyar vagy nem? - de ez ennél hosszabb, legyen elég az, hogy Csepel).

A Shimano nekem semmit nem mondott eddig (mondjuk a mano-t értem, de mi az a shi?), de egy boltban felhomályosítottak, hogy ez egy igen jó cucc, és kell az a 21 sebességes váltó, mert a 18 sebességesnél pont ott van benne luk ahol nagyon kéne.. Később megvilágosodtam, mert bizony hegynek fel és le jól jön az a sok sebesség!

Zárójelben: Ha láttok egy furcsán kinéző manust nagy hévvel tekerni valahol Érd-Diósd-Nagytétény-Törökbálint-Budaörs környéki utakon, akkor lehet hogy én vagyok az.

Szóval tekerek keményen, hátha napi 10 km alatt lejön rólam a reggeli müzlivel elfogyasztott gyümölcsjoghurt kalóriaértéke. (Durva nem, szeretnék egy olyan autót, ami ilyen hatékonysággal dolgozza fel az üzemanyagot!)

Szóval tekerek keményen. Váltok, és azon gondolkodom, vajon ha 21 sebességes a váltóm, hogyan lehet 11-be tenni? Vagy 20-asba? Hoppá, a 19-est sem találom! Ez azért gáz, ha kifizettem, nekem legyen 21 sebességem (kisámfázott öntudatú vásárló - lásd előző szösszenetem)

De tényleg, hogyan kell 11-be váltani???? Jajj.

Tekerek keményen, hegynek felfelé. Bal kéznél három sebesség (első), jobbról 7 (hátsó). És a 11-est ha agyonütnek sem találom. Hazaérek megszámolom a fogaskerekek fogait, és kikalkulálom.

Hazaértem, megszámoltam, leültem, és számoltam.
Jelentem például 6-os sebesség háromszor is van! (1x6;2x3;3x2) Akkor lehet hogy mégiscsak megvan a 21 sebesség amit megvettem? Mondjuk meg kell lenni, mert a variációk száma pontosan 21, de akkor most hogy is van ez?

Megoldandó probléma, férfiagy, gyerünk. Excelben egy kis szorzás, osztás, és íme a végeredmény! Jelentem nincs meg a 21 sebesség, csak összesen 20! Ugyanis a 3x2, 1x7 ugyanolyan áttétel...

A középső oszlop mutatja, hogy milyen sorrendben jönnek a váltások ha be akarom tartani a sorrendet. Azért az én memóriám sem végtelen, szerintem egy szép napon kiragasztom a bicaj vázára, és onnan puskázom. A fene fogja megjegyezni!

Magyarország, 2004 június 2.

<< vissza