www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Csiváwwá!

Valaha szerettem a reklámokat. Tényleg! Szakmában dolgoztam sok-sok évet, és "fiatal titán" révén nem vettem észre amit most mondani szeretnék.

Már csak keserűen figyelem a képernyőn feltűnő technikailag fergeteges, de a humort erősen nélkülöző, minket teljesen hülyének néző alkotásokat.

És valami miatt (talán túlfejlett kritikai érzékem?) egyre jobban idegesít egyik másik. Kérdéseket teszek fel magamnak (tök hiába), valamint tanulságokat vonok le.

Amikor a sok ember kólát iszik és kitör a csiváwwá láz a metrón, akkor hová mennek? Mert egy olyan állomáson áll meg a tömött szerelvény, ahol SENKI nem száll be. Mi történt a város lakóival? Vagy mindenki a metrószerelvényen van és csivawwáz?

Valamint amikor a magyarhonba szakadt, csábos lányainkat elvéve az olasz figura dögletes olasz éttermet vezet, közben a másik panaszkodik, hogy a mamma jobban főz mint a kis felesége... Ez az utóbbi akkor miért nem jár a másik haver éttermébe?

Már tudom hogy nem veszek kedvesemnek bonbon meggyet, mert akkor táncolni kell majd vele, és hogy betörők ellen tartok egy adott sört a hűtőmben, mert akkor csak azt viszik el. A másik sörfajtát a csajozásra tartom, a harmadikat pedig hogy végre megtaláljam magam. A negyediket azért nem, mert szeretem a Mátrix-ot.

Az egyik negatív kedvencem az a reklám, amiben a csávó elegánsan ráhajol a snookerasztalra, majd egy csodálatos lökés, és három golyót helyez a lyukba egyszerre! De ugye aki ismeri a snooker szabályait, az tudja hogy ez baromság... Először is, az asztal végén csak két lyuk van, szóval a háromfelé lökött golyók egyike egy nem létező lyukba kerül. Lehet hogy a gyógyszer is csak nem létező problémák megoldására való?

De az sem pite, amikor anyu a gyerekekkel sebes patakban békákat szed. Hol van itt az állatvédelem kérem??? Meg ugye ezek szerint anyu egyedülállóként neveli a gyerkőcöket, ugyanis egy nő gyárilag a legritkább esetekben szed kecskebékát a lurkókkal... Különösen egy sebes patakban ahol elő sem fordulnak...

Egy másik meglepő alkotás pedig egy olyan szempillaspirált ajánl, amely segítségével igazi szempillánkat műszempilla hatásúvá varázsolhatjuk. ááááááááááááá.....

Az is durva, amikor a reklámban a kókuszdió a csodás tenger partján lezuhan a fáról és egy kőre esve nyekk, és széthasad, belőle a kókusztej fröcsköl. HAZUGSÁG! Mert a kókuszdió csak a hámozás után néz ki úgy, a fáról bizony egy durva zöld kis burokban van, hasonlóan a rendes dióhoz. Annyi különbséggel, hogy nagyon nehéz meghámozni... A Számkivetett c. filmben lehetett látni mennyire nehéz.

A lila tehenek, boldogan menstruáló nők, anyák, akiknek a legfontosabb a konyha tisztasága, kávé amitől elalél az egész család, anyuka aki Oscar díjkiosztón képzeli magát, mert jól sikerült a süti, a valóságosnak tűnő szétszerelt mosógépek, melyeket csak a szuper por menthet meg, mind egy képzelt világ. A szép új világ, ahogyan nekünk kéne látni.

Ezennel felhívom a tisztelt olvasóim az igazi díjnyertes antireklám vagy antiszlogen megalkotására! Mondjuk ilyeneket várok:

"Amióta Calgonnal mosok fogat, azóta a fogköveimnek annyi. És a mosógépem is szuperál!"
Túró Aladár világbajnok csótányvadáz

"Mi a pénzét tisztára mossuk! Hypo Bank."

Hogy mit keresek ezen a világon? Jó a kérdés. Létünknek - mint emberiségnek - komoly értelme tényleg nincs, bár egyes embereknek biztosan van. Én személy szerint csak egy értelmes létet keresek, ahol embernek és nem vásárló droidnak néznek. Önálló gondolatokkal tele embernek, aki képes eldönteni hogy neki mi kell, és nem gondolják hogy idióta ajánlatokkal bombázva olyan zombi válik majd belőlem aki megy és üveges szemmel költi a pénzét olyan dolgokra amit a tévében mutatnak....

Utóirat: Igazi férfisoviniszta létemet bizonyítandó, a NIVEA reklámok amikben feltűnik egy-egy kellemes cici - azok tetszenek :-)

Magyarország, 2003 május 5.

<< vissza