www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Micsoda év!

Zsibbasztó fejfájás, talán nem kellett volna annyit innom. Mindegy, egy pirula meg egy pohár víz talán segít. Az asztalon a karácsonyi gyomros támadás maradéka, a Maakos Bejg Lee (ezek után merje valaki cáfolni ázsiai eredetünket!), hamm bekapom. Mosolyjavító egység, ma még csak az olcsó filmekkel lesz randim - amit ilyenkor minden adó sugároz (vallásos kényszerrel kerülve az erőszakot és a jó filmeket).

Van idő egy kicsit végiggondolni ismét a elmúlt évet. De csuda egy esztendő volt!

Volt egy tüntetés a Tilos rádió miatt, mert csúnyán szóltak. Zászlót is égettek, de a csávó hiába nyilatkozta hogy gaz ellentüntetők erőszakosan szippantattak vele egy csíkot, a bíróság kedélyesen kiröhögte, és csúnyán bezsuppolta (köszönet a jog azon rugalmas alkalmazási lehetőségének, mely engedi az egyértelmű esetek egyedi elbírálását).

Madridban komoly anyagi károkat okozott a robbantás márciusban, de köszönhetően a nemzetközi tikosszolgálatok olajozott együttműködésének, senki nem sérült meg.

Ezt hírt az autópályán suhanva hallgattam meg. Azon a pályán, melyet az állam visszavásárolt a magáncégtől. Még szerencse, hogy ügyesen titkolózva tették, mert hiszen ha kiderül hogy a miniszter az állásával és a fejével játszik ha nem sikerül, akkor akár dupla annyit is kértek volna érte!

A munka ünnepe egybeesett Magyarország Európai Unióba lépésével.

Ez volt az az év, amikor a fapados "lókószt" re(p)pülőtársaságok ellepték Európa egét, bejöttek Magyarországra is. A többi ország oktalan repterei nem értették meg azt, amit a Budapest Airport igen. Ösztönözni és segíteni kell a társaságokat jobb szolgáltatásokkal és olcsóbb díjakkal, hiszen összességében így magasabb lesz az árbevétel. Eme lépéssel erősödött a verseny, nőtt a turisták száma, és mindenki érezte a gazdaság fellendülését.

A kormány hosszas gondolkodás és elemzés után változtatott az eddigi adópolitikáján. A jogszabályok bonyolítása és az adók emelése helyett egy eddig forradalminak számító csavarral megváltoztatta a rendszert. A forgalmi adót, a személyi jövedelemadót, valamint a vállakozások adóit felére csökkentette, felszámolta a bizonyos összeghatár alatti adóztatást és ellenőrzést. Ezzel az APEH teljes állományának egyharmada el lett bocsájtva. Kereshettek a magászektorban állást. De mivel az adójogszabályokban is brutális egyszerűsítést vezettek be, így sajnos kevesüknek sikerült. Az egyszerűbb szabályok, a magasabb münzetések, az alacsonyabb adók valamint a jogbiztonság miatt bevezetett évente egyetlen változtatás lehetősége növelte az adózási kedvet, összességében több lett a befolyt adó, kis hazánk példaként szolgál a világ összes adózási rendszerének. Az EU bevezette a "minta adózási rendszer" intézményét, és a magasan képzett szakemberek oktatással keresik a pénzt a kiskapuk keresése helyett.

Az egészségügyben megerősödtek a félelmek, hogy az alulfinanszírozott intézményekben egyszer elcserélnek beteget. Ezért bevezették a bőr alá (vagy csuklópánton) elhelyezett chip intézményét.

Nyáron fantasztikus sikerünk volt az olimpián. A magyar csapat a sok arany, ezüst és bronzérmek mellett elhozta a "Fair Play Grande" díjat is, ami a legsportszerűbben versenyző doppingtól mentes csapat kapott meg.

Törökbálinton egyik este csodálatos tüzijáték volt. Napokkal később kiderült, hogy az alkalmazottak engedély nélkül lőttek fel rakétákat, ezért kirúgták őket. Szerencse hogy nagyobb baj nem történt.

Egy pattanásos okostojás (valami Diána) tűnt föl egy pillanatra a magyar média színpadán, szélsőjobbos nézeteivel. A média azonban komoly önmegtartóztatást tanusított, nem tudósított arról sem, hogy az utcán egyszerűen megverték az addig békés járókelők, ezzel teljesen letörve a csaj okoskodását.

A Parlamenti képviselők - belátva, hogy az emberek politikától való eltávolodás és a politikusok iránti utálata negatív értékelése eddigi munkájuknak - csökkentették fizetésüket, és kijelentették, magukra nézve is kötelezőnek vesznek minden történyt és szabályt, olyanokat is, amik alól eddig kivételt jelentettek.

Ezt pozitív példaként tekintve a budapesti főpolgármester beismerte, hogy a parkolás Budapesten kaotikus, és félretéve egyéni és politikai érdekeket, megszüntette a parkolás szabályozásának eddigi gyakorlatát. A kerületek egyetlen, közhasznú tárasági formában megalapított cég kezébe tették le a parkolási díjak beszedését, melynek felügyeletét a polgárok által választott Felügyelőbizottság látja el. Pár hónap alatt rengeteg helyen megszüntették a parkolási díjak beszedését, a többi helyen értékarányos díjat állapítottak meg, mely díjak a napszakokkal is változhatnak, a kereslet és kínálat arányában. Az automaták ma már elfogadnak bármilyen papír és fémpénzt, és a befolyt összeg nagyságát és annak felhasználását a lakosok egy weboldalon követhetik nyomon.

A környezetvédelmi hatóságok átfogó megelőző ellenőrzése rengeteg hiányosságot tárt fel a veszélyes anyagok tárolásánál. Ezért szigorú büntetésekkel felszámolták a környezetre és az ott lakókra is veszélyt jelentő helyzeteket. A büntetések legnagyobbikát egy Esztergom környéki cég kapta.

Volt egy kormányváltás is. Az új miniszterelnök felismerte, hogy a pártok és a pártok által képviselt értékek milyen gyorsan változnak, és elvesztették azon értéküket, hogy valami stabilt adnak, azért javaslattal állt elő, melyet a parlament megszavazott és érvénybe is lépett. Innentől nincsenek politikai pártok, nem kapnak pénzt, a Parlament innentől egyéni képviselőkkel van tele, akik a saját körzetük érdekeit képviselik, tömörülnek, és ideiglenes jelleggel közös érdekeik képviseletére szövetkeznek. A válaszóik a képviselőségük végén megszavazzák, hogy tetszett-e nekik a választottjuk munkája, így ezek az emberek a teljes vagyonukat vagy teljesen elvesztik (ha 0%-ot kapott), vagy megduplázzák a választóik (ha 200%-ot kapott). Vagy valahol a kettő között. Így vált igazságossá és felelőssé a képviselet intézménye.

A tél elején egy napon hirtelen, nagy mennyiségű ónos eső esett, az ország teljes területén jegesek voltak az utak, veszélyes volt a közlekedés. Az utak kezelői, valamint a Fővárosi Közterületfenntartó példamutatóan gyorsan reagált, szinte az esővel egyidőben kinn voltak az autók az utakon, megelőztek sok ezer balesetet, emberi életeket mentettek a gyors munkával, és milliárdokat spóroltak az országnak a közlekedés fenntartásával. Évek óta először nem érte őket meglepetésként a tél érkezése december közepén.

 

Magyarország, 2005 január 1.

<< vissza