www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))

Hajnal 4:45

Érdekes optikai jelenség. Sötétben az ember ugyanúgy lát mindent, csak a kép felbontása sokkal gyengébb. Mint a fotózásban.

Úgy látszik az ember a WC-n nem csak újságot olvas, hanem filozófiai hangulatba is kerül.Hajnal 4:45 van, mindenki alszik, csak én parkolok azon a helyen ahová a király is gyalog jár.

Úgy tűnik nem került el a végzet, beleestem egy rendes hasmenésbe én is. Érdekes, és egyben keserves élmény, amikor az ember emésztőrendszere egyszer csak úgy dönt, hogy nem hajlandó órákig dolgozni a bevett ételen, hanem rajtaütésszerűen meg akar szabadulni tőle órákon belül. De a szemét dolog, hogy a testem ezt nem jelzi előre percekkel, hanem csak másodpercekkel. Vagyis a legszebb álmom és a sötétben üldögélés között nem telt el 10 másodperc sem. Még szerencse hogy előrelátóan a fürdőszoba ajtaját nem zártam be, mert ezzel is értékes másodperceket veszíthetem volna.

A másik érdekes történet a személyes értékrend abszulút borulása rövid időn belül. Talán van valami abban az "értékek piramisa" dologban. Ha baj van a testi szinten, akkor kit érdekel az önmegvalósítás és a többi?

Tudom, sokaknak nem kedvenc témája ez, és prűd társadalmunk nem igazán tolerálja ha ilyen dolgokról beszélünk. De ez itt az én weboldalam, és egyszer úgy döntöttem leírom a gondolataimat, miért ne? Lehet panaszt tenni az ORTT-nél, úgyis kedvenc témájuk az internet ( Rádió és Televízió Testület - ez olyan mint egy szocialista országban élni kommunista diktatúra alatt, de mi már megszoktuk az ilyeneket nem?)

Minden utazó búvárral előfordul néha-néha hogy hasmenést kap. Aki járt már Egyiptomban, tudja miről beszélek. A dolog onnantól kínos hogy amásodperc töredéke alatt kell döntést hozni: Melyik irányban dőljek előre? A csészének háttal vagy szemben? Mert mindkettőt nem lehet egyszerre. És az inger ott van - a fene egye meg - mindkét irányban...

Feltehetően a fertőzés forrása az esős évszak. Amikor komoly mennyiségű szenny kerül a tengerbe, és mi búvárok ott vagyunk nap mint nap...

Remény azért van, az antibiotikum lassan, de remélhetőleg biztosan csökkenti a WC-n töltött órák számát, és az egészből egyszer majd csak ez az iromány marad. (Valamint annak a pár kilónak emléke, ami leugrott rólam ezalatt).

 

Bali, 2003 Január 04.

<< vissza